Σ' αυτή την ενότητα

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία

W.D.S.F.

   

Δείτε επίσης

ΙΣΤΟΡΙΚΟ-ΣΚΟΠΟΣ

• Τι έχουμε πετύχει

ΜΕΛΗ ΣΧΟΛΕΣ

• Οφέλη Μελών - Αθλητών

• Εξετάσεις- Διπλώματα

• Αίτηση νέου μέλους

ΑΘΛΗΤΕΣ ΕΧΟΕ

• Αίτηση βιβλιαρίου αθλητή

OΡΓΑΝΑ

Η W.D.S.F.

• Χρονολόγιο

ΑΛΛΟΙ ΧΟΡΟΙ

International DanceSport Federation

   

Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή

 

International World Games Association

 

Θέλετε να λαμβάνετε

νέα μας;

Δώστε μας το όνομά σας για να λαμβάνετε το μηνιαίο ενημερωτικό newsletter μας στο e-mail σας.

Η W.D.S.F. ιδρύθηκε το 1935 με την ονομασία International Amateur Dancers Federation (I.A.D.F.) στην Πράγα, στην συνέχεια μετονομάστηκε το 1956 σε International Council of Amateur Dancers (I.C.A.D.) και το 1990 πήρε την ονομασία W.D.S.F.

Σήμερα, η W.D.S.F. αποτελείται από τις Εθνικές Ομοσπονδίες Αθλητικού Χορού 95 χωρών και από τις 5 ηπείρους και αριθμεί περίπου 4.500.000 αθλητές χορού σε όλο τον κόσμο. Οι 52 από τις 79 Εθνικές Ομοσπονδίες-Μέλη της W.D.S.F. έχουν αναγνωριστεί και είναι μέλη των Εθνικών Ολυμπιακών τους Επιτροπών.

Το σημαντικότερο μέχρι σήμερα επίτευγμα της W.D.S.F. ήταν η επίσημη αναγνώριση του Αθλητικού Χορού ως άθλημα από τη Δ.Ο.Ε. το 1997. Έτσι η W.D.S.F. έγινε η μοναδική Ομοσπονδία στον κόσμο που είναι υπεύθυνη για την σωστή διαχείριση του Αθλητικού χορού αλλά και των Αγώνων Αθλητικού Χορού παγκοσμίως σύμφωνα με τους κανονισμούς της Δ.Ο.Ε., ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει την προσπάθεια για την αναγνώριση του Αθλητικού Χορού ως Ολυμπιακού Αθλήματος.

Η W.D.S.F. ορίζει πρότυπα βηματολόγια, προδιαγραφές και κανονισμούς Διαγωνισμών, τους οποίους ακολουθούν όλα τα μέλη της κατά την διοργάνωση Αγώνων χορού. Επίσης καθιερώνει, κατατάσσει και διατηρεί διεθνή πρότυπα, προσόντων, ειδικοτήτων, για Προπονητές, Κριτές και παράγοντες Αθλητικού Χορού. Τέλος, η W.D.S.F. συμβουλεύει, βοηθάει και υποστηρίζει τα διάφορα μέλη της στην σωστή εκτέλεση του έργου τους.

Εκτός από την Δ.Ο.Ε., η W.D.S.F. είναι μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Αθλητικών Ομοσπονδιών (G.A.I.S.F. - General Association of International Sports Federation), της Διεθνούς Ένωσης Παγκόσμιων Αθλημάτων (I.W.G.A. - International World Games Association) και της Ένωσης των Αναγνωρισμένων από τη Δ.Ο.Ε. Αθλητικών Ομοσπονδιών (A.R.I.S.F. - Association of the IOC Recognized Sports Federations). Από το 1989, η W.D.S.F. εκπροσωπείται σε όλες τις σημαντικές συνεδριάσεις της G.A.I.S.F. και από το 1995 προσκαλείται σε όλες τις σημαντικές συνεδριάσεις της Δ.Ο.Ε., της A.S.O.I.F., της A.R.I.S.F. και της I.W.G.A.

Designed & maintained by BCNINTEGRATED

 

Copyright © 2005-2019,  Εθνική Χοροαθλητική Ομοσπονδία Ελλάδος   |   Όροι χρήσης   |   Προστασία απορρήτου