Σ' αυτή την ενότητα

Κατηγορίες Αγώνων

και Βηματολόγια Αθλητικού Χορού

   

Δείτε επίσης

ΓΕΝΙΚΑ

     • Κατηγορίες - Βηματολόγια   

     • Διεξαγωγή - Βαθμολογία

     • Κανονισμοί

     Λίστα κατάταξης ζευγαριών

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ-
        ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΧΟΕ

     • Αποτελέσματα

     • Φωτοθήκη

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟΙ
        ΑΓΩΝΕΣ ΕΧΟΕ

- Κατηγ. Πρωταθλ. - Κύπελλο

- Κλάσεις Χορών Latin - Ballroom

- Αποδ. Βηματολ. Latin - Ballroom

 

Θέλετε να λαμβάνετε

νέα μας;

Δώστε μας το όνομά σας για να λαμβάνετε το μηνιαίο ενημερωτικό newsletter μας στο e-mail σας.

Κατηγορίες χορών αθλητικού χορού

Κατηγορία Standard

Η κατηγορία Standard περιλαμβάνει 5 χορούς: Waltz, Tango, Viennese Waltz, Slow Foxtrot και Quick Step.

Κατηγορία Latin

Η κατηγορία Standard περιλαμβάνει επίσης 5 χορούς: Samba, Cha Cha Cha, Rumba, Paso Doble και Jive.

Κατηγορία Ten Dance

Η κατηγορία Ten Dance  περιλαμβάνει και τους 10 χορούς που περιλαμβάνονται στις κατηγορίες Standard και Latin: Waltz, Tango, Viennese Waltz, Slow Foxtrot, Quick Step, Samba, Cha Cha Cha, Rumba, Paso Doble και Jive.

   

Στις παραπάνω κατηγορίες Λατιν και Ευρωπαϊκών Χορών (Standard) διοργανώνονται υπό την αιγίδα της Εθνικής Χοροαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος από μέλη Συλλόγους αυτής Εθνικά Πρωταθλήματα, Κύπελλα και άλλοι επίσημοι Αγώνες Αθλητικού Χορού στην Ελλάδα, ακολουθώντας τους συγκεκριμένους κανόνες και βηματολόγια της που είναι σύμφωνα με αυτά της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητικού Χορού W.D.S.F. και επίσης επίσημους αγώνες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητικού χορού (W.D.S.F.), φιλοξενώντας ζευγάρια από όλο τον κόσμο. Οι πρωταθλητές αλλά και οι Κυπελλούχοι Ελλάδος θα αντιπροσωπεύουν στο εξωτερικό την Ελλάδα στα Παγκόσμια, Πανευρωπαϊκά κ.λ.π. Πρωταθλήματα, Κύπελλα και Διαγωνισμούς.

Όλοι οι Αθλητές χορού στην Ελλάδα που έχουν μόνιμο παρτενερ για να μπορούν να συμμετέχουν στα Ελληνικά Πρωταθλήματα και Κύπελλα και να αντιπροσωπεύουν την Ελλάδα σε όλους τους Παγκόσμιους, Πανευρωπαϊκούς αγώνες της W.D.S.F., θα πρέπει να είναι εγγεγραμένοι και να έχουν προμηθευτεί το βιβλιάριο Αθλητή Ε.Χ.Ο.Ε μέσα από τις Σχολές ή Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας. Οι αγώνες που διοργανώνουν ετησίως τα μέλη της ανέρχονται σε περίπου 400.

Βηματολόγια

Η πρώτη τυποποίηση και καθιέρωση προτύπων στην τεχνική και τα βηματολόγια των χορών άρχισε το 1922. Το 1936 συντάχτηκε το πρώτο βιβλίο χορού με βηματολόγια και τεχνικές στους Λάτιν και Απαλούς Χορούς από τον Alex Moore από την Αγγλία.Το βιβλίο αυτό επανεκδόθηκε πολλές φορές.

Σήμερα υπάρχουν και άλλα βιβλία για τα βηματολόγια, τόσο για την κατηγορία Latin όσο και για την κατηγορία Standard χορών, τα οποία βασίζονται στα βηματολόγια του Moore.

Η W.D.S.F. έχει ορίσει τα πρότυπα βηματολόγια τόσο για την κατηγορία Latin, όσο και για την κατηγορία Standard σε δύο υποκατηγορίες: στα βηματολόγια International style και στα βηματολόγια American style.

Η διαφορά των δύο style πέρα από τα ίδια τα βηματολόγια, έγκειται στο επίπεδο δυσκολίας. Έτσι ενώ στο International style ορίζονται επίπεδα δυσκολίας ανάλογα με την εμπειρία του κάθε αθλητή (Associate ή Member-Fellow) με την προσθήκη επιπλέον βηματισμών, στο American Style τα βηματολόγια αλλάζουν ανάλογα με το επίπεδο εμπειρίας των αθλητών.

   
 

Τρόπος διεξαγωγής διαγωνισμών

Designed & maintained by BCNINTEGRATED

 

Copyright © 2005-2019,  Εθνική Χοροαθλητική Ομοσπονδία Ελλάδος   |   Όροι χρήσης   |   Προστασία απορρήτου